Radiologija

Moderna dentalna medicina nezamisliva je bez radiologije. Dentalna radiologija omogućava lakše i točnije postavljanje dijagnoze i praćenje terapijskog procesa u svim granama dentalne medicine, počevši od otkrivanja karijesa do planiranja teških i opsežnih kirurških zahvata.

Nekadašnje analogne aparate zamijenili su visokokvalitetni digitalni radiološki aparati, koje odlikuju smanjena količina zračenja, mogućnost istodobnog snimanja i prikaza slike, mogućnost mjerenja na slici, poboljšavanje kontrasta i uvećanje detalja, mogućnost pohrane podataka na memoriju računala te njihova daljnja obrada i slanje podataka pacijentu ili drugim ustanovama.

Digitalne radiološke metode koje se koriste u našoj klinici su ortopantomogram i dentalni CBCT.

Ortopantomogram

Ortopantomogram podrazumijeva panoramsku snimku svih zuba obiju čeljusti i okolne strukture kao što su maksilarni sinusi i čeljusni zglobovi. Obično je prva i osnovna radiološka snimka kod prvog ili kontrolnog pregleda.

Prikladan je za otkrivanje anomalija zuba i okolnih struktura mliječne i trajne denticije i koristi se za planiranje liječenja u restaurativnoj i dječjoj dentalnoj medicini, ortodonciji, protetici i parodontologiji.

Dentalsan vam nudi mogućnost besplatne zubne panoramske snimke. Zapravo je uključena u prvi besplatni dijagnostički posjet koji klinika nudi novim pacijentima.

Dentalni CBCT

Dentalni CBCT podrazumijeva detaljnije i preciznije snimanje u sve tri dimenzije, a podatci se zatim povezuju u 3D prikaz koji je posebno važan za implantologiju i općenito oralnu kirurgiju.

CBCT tehnologija omogućava terapeutu prikaz kosti i zuba u svim dimenzijama te tako olakšava planiranje postave implantata te detekciju i mjerenje različitih patoloških promjena kao što su ciste, granulomi i tumori. CBCT-om možemo snimati obje čeljusti, samo jednu čeljust, dio čeljusti, maksilarne sinuse i temporomandibularni zglob.

U usporedbi s 2D snimkama nudi mnoge prednosti kao što su manja doza zračenja, veća preciznost i razlučivost u koštanom tkivu i mogućnost odabira polja snimanja čime se također smanjuje količina zračenja.

Naručite se za svoj prvi pregled

Vaš prvi pregled u Dentalsanu je besplatan. Napravimo zajedno Vaš plan liječenja.

Imate pitanja za nas?

Nema problema. Pišite nam.

Obratite nam se s povjerenjem

  Protetika

  Nedostatak zuba predstavlja estetski i funkcijski problem, protetskom rehabilitacijom vraćamo izgubljene zube i samopouzdanje!

  Implantologija

  Implantati su unijeli revoluciju u dentalnu medicinu, omogućuju nam da sačuvamo susjedne zube, a nadomjestimo izgubljeni zub ili pak sa nekoliko implantata omogućimo izradu fiksnog rada u potpuno bezuboj čeljusti.

  Dentalna estetika

  Estetika je imperativ današnje stomatologije, stoga posebnu pažnju posvećujemo ne samo zdravlju, već i ljepoti vašeg osmijeha.

  Estetska medicina

  Estetska medicina predstavlja novu vrstu medicine i nov način razmišljanja. Nudimo veliki broj neinvazivnih estetskih i anti age tretmana.