Parodontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi liječenjem potpornih struktura zuba u koje spadaju zubno meso (gingiva), parodont, cement i kost. Parodontološkim liječenjem uklanjaju se oštećenja koja rade probleme u usnoj šupljini kao što su poremećena funkcija zubnih nizova i loš zadah.

Bolesti parodonta upalna su stanja kod kojih dolazi do razaranja tkiva koja zub učvršćuju u kost. Komponente koje dovode do parodontnih  bolesti su loša higijena, loši protetski nadomjesci, loše navike kao što su pušenje, parafunkcijske kretnje i genetska predispozicija.

Gingivitis je upalno stanje zubnog mesa do kojeg dolazi najčešće zbog neadekvatne higijene kada dolazi do nakupijanja plaka i njegove mineralizacije. Upaljena gingiva je otečena, crvena, bolna i krvari. Kamenac se uklanja profesionalnim čišćenjem u stomatološkoj ordinaciji, a neliječeni gingivitis dovodi do daljnjeg razaranja ostalih potpornih struktura zuba i parodontitisa koji je jedan od vodećih razloga gubitka zuba u odraslih osoba.

laser

Preporučuje se čišćenje zubnog kamenca raditi najmanje 1-2 puta godišnje, a kod nekih pacijenata i češće, ovisno o stanju parodonta. Struganje i poliranje korijena podrazumijeva mehaničko uklanjanje plaka i kamenca s područja korijena i obično se radi uz upotrebu lokalne anestezije i može se kombinirati s Iaserskom terapijom. Parodontitis je bolest koja se ne može izliječiti, ali se redovnim pregledima i terapijskim postupcima može držati pod kontrolom i tako znatno usporiti gubitak potpornih tkiva i zuba.

Parodontitis je bolest koja obično počinje neprimjetno, bez većih simptoma i razvija se postepeno,stoga je vrlo važno obavljati redovne kontrolne preglede na kojima se može otkriti u što ranijem stadiju. U našoj klinici obavljamo liječenje parodontnih bolesti inicijalnom terapijom, struganjem i poliranjem korijena (kiretaža) i Iaserskom terapijom.

Naručite se za svoj prvi pregled

Vaš prvi pregled u Dentalsanu je besplatan. Napravimo zajedno Vaš plan liječenja.

Imate pitanja za nas?

Nema problema. Pišite nam.

Obratite nam se s povjerenjem

  Protetika

  Nedostatak zuba predstavlja estetski i funkcijski problem, protetskom rehabilitacijom vraćamo izgubljene zube i samopouzdanje!

  Implantologija

  Implantati su unijeli revoluciju u dentalnu medicinu, omogućuju nam da sačuvamo susjedne zube, a nadomjestimo izgubljeni zub ili pak sa nekoliko implantata omogućimo izradu fiksnog rada u potpuno bezuboj čeljusti.

  Dentalna estetika

  Estetika je imperativ današnje stomatologije, stoga posebnu pažnju posvećujemo ne samo zdravlju, već i ljepoti vašeg osmijeha.

  Estetska medicina

  Estetska medicina predstavlja novu vrstu medicine i nov način razmišljanja. Nudimo veliki broj neinvazivnih estetskih i anti age tretmana.