Ortodoncija

Zbijenost zuba, loše navike, nepravilno gutanje, isturenost prednjih zuba: samo su neki od slučajeva koji, ako se ne liječe, mogu dovesti do ozbiljnih problema lošeg zagriza, utječući kako na estetiku tako i na žvakaću funkciju samih zubi. Rješenje u tim slučajevima je ortodontsko liječenje. Praksa koja se prije primjenjivala prije svega na djecu, danas je moguća i preporučuje se čak i u odrasloj dobi. Dentalsan posebno primjenjuje zubne aparatiće – fiksne i mobilne – s izvrsnim rezultatima, čak i na estetskoj razini.

Ortodoncija: što nudi Dentalsan?

Klinika Dentalsan zapošljava tim iskusnih stručnjaka, obučenih na međunarodnoj razini, sposobnih ponuditi prilagođena i vrhunska rješenja onima koji odluče imati aparatić. Svojom pažljivom i profesionalnom ortodontskom uslugom, Dentalsan na primjer nudi mogućnost poravnavanja preostalih zuba uključenih u alveolarnu kost kirurškim zahvatom ili na primjer, radeći u sinergiji s implantološkim zahvatom, omogućuje liječenje bolesnika s hipodontijom, to jest urođenim nedostatkom jednog ili više zuba.

Je li ortodoncija samo za djecu?

Donedavno je ortodoncija bila služba posvećena samo djeci. Danas, zahvaljujući izravnoj korelaciji s drugim granama sektora poput parodontologije i implantologije – koje se bave potporom i nadomjestkom izgubljenih zuba – ortodoncija je korisna usluga i za sve odrasle koji žele riješiti razne probleme.

Dental braces

Ortodontsko liječenje može uključivati primjenu:

Mobilnih ortodontskih aparata – koje pacijent stavlja 5-6 puta dnevno i tijekom noći
Fiksnih aparata – koji se nanose na zube s estetskim ili neestetskim nastavcima, koristeći određeno ljepilo koje ni na koji način ne oštećuje caklinu. Fiksni zubni aparat nosi se 24 sata dnevno, a može biti opremljen malim elastikama ili superelastičnim nikal-titan žicama koje generiraju stalne sile za pomicanje zuba pomoću metalnih ligatura. S druge strane, nove vrste fiksnih aparatića, poput samoljepljivih aparatića, nemaju ligature.

Koliko dugo treba nositi fiksni zubni aparat?

Ortodontska terapija fiksnim aparatima traje oko godinu do godine i pol. Pregledi u aktivnoj fazi ortodoncije traju oko 20 minuta, a pacijent se kontrolira svakih 6-8 tjedana. Nakon uklanjanja zubnih aparatića, nastavljamo s primjenom prozirnog mobilnog uređaja nazvanog Reatiner. Ova faza s prozirnim uređajem – koja se naziva zadržavanje – traje još godinu dana, a kontrole su zakazane svaka 3-4 mjeseca.

Naručite se za svoj prvi pregled

Vaš prvi pregled u Dentalsanu je besplatan. Napravimo zajedno Vaš plan liječenja.

Imate pitanja za nas?

Nema problema. Pišite nam.

Obratite nam se s povjerenjem

  Protetika

  Nedostatak zuba predstavlja estetski i funkcijski problem, protetskom rehabilitacijom vraćamo izgubljene zube i samopouzdanje!

  Implantologija

  Implantati su unijeli revoluciju u dentalnu medicinu, omogućuju nam da sačuvamo susjedne zube, a nadomjestimo izgubljeni zub ili pak sa nekoliko implantata omogućimo izradu fiksnog rada u potpuno bezuboj čeljusti.

  Dentalna estetika

  Estetika je imperativ današnje stomatologije, stoga posebnu pažnju posvećujemo ne samo zdravlju, već i ljepoti vašeg osmijeha.

  Estetska medicina

  Estetska medicina predstavlja novu vrstu medicine i nov način razmišljanja. Nudimo veliki broj neinvazivnih estetskih i anti age tretmana.