Estetska medicina

Dr.Vivian Estetic Medicine je klinika osmišljena i građena prema iskustvu i viziji dr. Vivian Jurković. Svoju karijeru u estetskoj neinvazivnoj medicini započela je prije desetak godina, kroz visoku i prestižnu edukaciju. Njezino znanje velikim se dijelom bazira na dr. Bob Khanna Training Institute-u u Londonu, gdje je izgradila temelje za njezin izuzetan rad na području neinvazivne estetske medicine lica.

Princip rada dr. Vivian Jurković je vrlo individualan kod svakog pacijenta. Pri rješavanju problematike s kojom pacijent pristupa, doktorica vodi računa o  željama i potrebama pacijenta, ali i o vlastitom iskustvu koje je stekla dugogodišnjim radom. Vrlo je važno pružiti kvalitetnu uslugu korištenjem najsuvremenije opreme i materijala, uskladiti ih s potrebama pacijenta te pritom poštivati sva medicinska načela.

O doktorici Vivian

Dr. Vivian Jurković svoju karijeru temelji na visokoj edukaciji, ali i konstantnoj želji za napretkom i praćenjem najnovijih trendova u estetskoj medicini, kao i inovacija na području tehnologije te njezine primjene. Samo neke od crtica iz karijere dr. Jurković:

Edukacije na polju neinvazivne estetske medicine na prestižnom institutu dr. Bob Khanna Training institute London
Visage AMWC training
AMWC congress Monte Carlo
Radionice Hrvatskog Društva za Estetsku medicinu (čiji je član)
Nacionalni je edukator za primjenu hijaluronskih filera i neinvazivnog face liftinga
Dugogodišnji rad s klijentima na problematici kože lica

Dr. Vivian Jurković je, uz DentalSan i Dr.Vivian Estetic Medicine, vlasnica i estetsko – medicinskog centra Eternity koji pruža kompletnu obradu na području estetike lica i tijela.

Zbog dugogodišnjeg rada s pacijenticama na problematici kože lica, doktorica Jurković je razvila svoju liniju dermokozmetike koju možete kupiti online na webshopu Dr.Vivian’s Estetics.

U nastavku navodimo usluge koje možete pronaći kod nas:

Botox

Botox je danas jedna od najpopularnijih i najrasprostranjenijih metoda uklanjanja bora. Botox se koristi kao prevencija stvaranja bora koje su direktno povezane s kontrakcijom mišića i pojavom dinamičkih bora. To su najčešće bore oko očiju (smijalice), bore mrštenja na čelu i između obrva te određene bore na vratu.

U estetske svrhe, botox se može upotrebljavati i kod ljudi kojima pretjerana noćna kontrakcija mišića koji služe žvakanju (masetere) uzrokuje njihovo povećanje. Takvi mišići pridonose zaokrugljenom izgledu donjeg dijela lica te im botox pomaže povratiti uži i prirodniji izgled.

Uklanjanje bora dermalnim filerima

Dermalni fileri na bazi hijalurona postali su sve češći odabir u uklanjanju i prevenciji bora zbog jednostavnosti i brzine primjene, sigurnosti zahvata i neposredno vidljivih rezultata. Hijaluronski dermalni fileri baziraju se na hijaluronskoj kiselini koja je prirodni sastojak naše kože. Njezina funkcija je održavanje vlage unutar dubljih dijelova kože što održava zdravu funkciju kolagena i potiče njegovu proizvodnju. Međutim, hijaluronska kiselina se počinje gubiti već u dvadesetima i koža gubi svoju elastičnost.

Primjenom hijaluronskih dermalnih filera zaglađujemo linije lica, popunjavamo bore i održavamo kožu hidratiziranom.

Hijaluronski dermalni fileri postižu vrhunske rezultate te ne ugrožavaju prirodnost i mimiku lica. Nadomještanje izgubljenog hijalurona koji je prirodni sastojak kože prvenstveno godi našem licu. Ovim filerima možemo tretirati nazolabijalne bore (od nosa prema usnama), perioralne bore (pušačke bore oko usana), periorbitalne bore na vanjskoj strani očiju, lifting jagodica ili cijelog lica. Hijaluronskim dermalnim filerima također možemo pomladiti dekolte, vrat i ruke te povećati usnice.

Nekirurški face lifting

Nekirurški face lifting oblik je anti age tretmana kojim se uz pomoć aplikacije botoksa, hijaluronskih filera i PDO niti postiže face lift efekt stvarajući potpuni mladolik izgled. Nekirurški face lifting karakterističan je upravo zato što ne tretira samo jednu regiju ili određen tip bora na licu već holističkim pristupom zaokružuje sve znakove starenja.

Niti na bazi polidioksanona su u biokompatibilne, klinički ispitane i potpuno biorazgradive. Za razliku od kirurškog zahvata kada se koža zateže prema gore, nekirurški face lifting usmjeren je na rješavanje glavnog uzročnika bora – gubitka volumena kože. Također, kod nekirurškog face liftinga nije potrebno primjenjivati anesteziju, nuspojava gotovo nema te nije potreban značajniji oporavak.

Nekirurški face lifting osmišljen je kao tretman kojim se kombiniraju područja čela, zone jagodica, donjeg dijela lica te vrata.

Teardrops tretman za podočnjake

Nekirurški tretman za podočnjake zahvat je koji traje samo 15ak minuta i čiji su rezultati primjetni neposredno nakon. Pojavu vidljivih i tamnih podočnjaka najčešće vežemo uz nakupljanje masnog tkiva ispod očiju – koža se intenzivnije suši, slabi i počinje „tonuti“. Dermalni fileri su u potpunosti biorazgradivi i biokompatibilni te nestaju kada se u potpunosti apsorbiraju.

Lasersko pomlađivanje dekoltea

Lasersko pomlađivanje dekoltea je tretman neinvazivnog pomlađivanja kože na području vrata i dekoltea kako bi se smanjili vidljivi znakovi starenja. Snažni postupak diodnog lasera postepeno remodelira kolagen te stimulira zdravi, mladolik i sjajan izgled kože na području dekoltea.

Osim kože vrata i dekoltea, na sličan način se možete podvrgnuti i laserskoj rejuvenaciji lica.

Mezoterapija

Mezoterapija je vrlo popularan neinvazivni tretman kojim se sitnim iglicama u kožu apliciraju antioksidativna sredstva, vitamini, enzimi i hijaluronska kiselina. Kako bi se koža što bolje regenerirala, mezoterapija sa sigurnošću dospijeva u dublje dijelove kože (prelazi epidermalnu barijeru i ulazi u dermis) gdje su aktivni sastojci najučinkovitiji.

Ono što je potrebno naglasiti kod mezoterapije je personalizacija koktela vitamina koji se kroji prema individualnom stanju pacijenta. Omjeri sastojaka se prilagođavaju svakom tipu kože i njezinoj problematici.

Mezoterapija se koristi za ublažavanje bora, zatezanje kože, posvjetljavanje hiperpigmentacije, ali može se primijeniti i na području vlasišta te kod drugih estetskih problema.

Microneedling – Dermapen tretman mikroiglicama

Microneedling je nekirurška metoda uklanjanja bora i ožiljaka koja ne povlači kontraindikacije niti komplikacije. Proizvod koji se koristi u microneedlingu osmišljen je kako bi pomladio lice prirodnim putem  te ublažio bore, strije i ožiljke te pomladio kožu.

Microneedling tretman može se primijeniti na: redukciju bora i znakova starenja kože, zatezanje i pomlađivanje lica, ublažavanje ožiljaka od akni, opekotina, ranica ili operacija te ublažavanje strija.

Dermapen sadrži 12 mikroiglica koje automatiziranim pokretima vibracije ostvaruju kontroliran rezultat. Osim toga, ovakav uređaj smanjuje krvarenje i reducira bol na minimum. Dužina iglica je podesiva te su ubodi pod kutom od 90°stvarajući površinsko oštećenje koje rezultira pojačanom proizvodnjom kolagena unutar fibroblasta. Kolagen zgušnjava kožu te ispunjava bore ožiljke i strije.

Usluge koje nudimo s obzirom na područje djelovanja:

Lice

Izbjelivanje mrlja
Zaštita od slobodnih radikala uzrokovanih UV zračenjem
Tretman protiv akni
Rejuvenacija kože lica
Terapija kisikom
Mezoterapija mezogunom
Laserska rejuvenacija kože lica
Otklanjanje gummy smilea botoxom
Nefertiti lift botox
Povećanje kontura jagodica
Povećanje kontura brade i linije čeljusti
Korekcija nosa (nekirurška rinoplastika)

Usne

Povećanje kontura usana dermalnim filerima
Povećanje volumena usana
Ispravljanje asimetričnosti usana
Rejuvenacija usana

Tijelo

Botox terapija protiv znojenja
Mezoterapija mezogunom – uklanjanje celulitnih naslaga i zatezanje kože
Mezoterapija za pomlađivanje dekoltea
Smanjivanje masnih naslaga – Pluryal BodyContour
Zatezanje kože i terapija celulita Pluryal BodyFirm

Oči

Uklanjanje bora oko očiju – botox
Punjenje podočnjaka dermalnim filerima
Revitalizacija područja oko očiju – mezogun

Kosa

Mezoterapija vlasišta

Protetika

Nedostatak zuba predstavlja estetski i funkcijski problem, protetskom rehabilitacijom vraćamo izgubljene zube i samopouzdanje!

Implantologija

Implantati su unijeli revoluciju u dentalnu medicinu, omogućuju nam da sačuvamo susjedne zube, a nadomjestimo izgubljeni zub ili pak sa nekoliko implantata omogućimo izradu fiksnog rada u potpuno bezuboj čeljusti.

Dentalna estetika

Estetika je imperativ današnje stomatologije, stoga posebnu pažnju posvećujemo ne samo zdravlju, već i ljepoti vašeg osmijeha.

Dijagnostika

Bolesti zuba i usne šupljine mogu se uspješno liječiti ako se dijagnosticiraju na vrijeme. Zakažite svoj termin za besplatan pregled koji uključuje i panoramsku snimku.