Implantologija

Implantologija je originalno dio oralne kirurgije, ali je radi svoje popularnosti, zaslužila posebnu kategoriju. Nadomještanje izgubljenih zuba u vremenima prije implantata podrazumijevalo je brušenje zdravih susjednih zuba da bi se izradio klasični most, ili je pak bilo potrebno nositi mobilni protetski rad – protezu. Implantati su unijeli revoluciju u dentalnu medicinu, omogućuju nam da sačuvamo susjedne zube, a nadomjestimo izgubljeni zub ili pak sa nekoliko implantata omogućimo izradu fiksnog rada u potpuno bezuboj čeljusti.

Postavljanju implantata prethodi detaljan pregled, rendgen i uzimanje anamneze. Naime, opće zdravstveno stanje i neki lijekovi mogu utjecati na ishod implantata, stoga je od izuzetne važnosti da pacijent bude iskren o svom zdravstvenom stanju tijekom razgovora s doktorom.

Postavljanje implantata je u potpunosti bezbolno. Oteklina i bol nakon implantata ovisi o broju postavljenih implantata i kompleksnosti slučajeva. Ukoliko je potrebno, doktor može propisati terapiju protiv oticanja. Postavljanje implantata najčešće se može provesti u istoj posjeti kada se provodi i ekstrakcija zuba, što uvelike ubrzava cjelokupan proces.

Nakon postavljanja implantata potrebno vrijeme da kost zaraste oko implantata, što ga čini čvrstim i sigurnim za postavljanje definitivnog rada i podnošenje žvačnih sila. Najčešće čekamo 3 mjeseca, ali različite situacije mijenjaju vrijeme očekivanog cijeljenja. Npr. ako je oko implantata postavljena umjetna kost, tada je preporučljivo čekati minimalno 4-5 mjeseci.

Implantology

Nakon očekivanog cijeljenja implantati se „otvaraju“, uz anesteziju se otvara zubno meso iznad implantata i postavlja se gingivaformer-metalni dio koji se navojem pričvršćuje na implantat i omogućuje cijeljenje sluznice u željenoj formi. Nakon cca 2 tjedna, moguće je uzeti otisak za definitivni rad. Ponekad gingivaformer postavljamo zajedno s implantatom, ovisno o situaciji.

Razumljivo je da pacijenti u vremenu dok implantat cijeli žele imati privremene zube. Ovisno o situaciji, doktor i pacijent dogovaraju vrstu privremenog nadomjeska. Ponekad je moguće izraditi fiksni privremeni rad, a u nekim situaciji mobilni rad je optimalnije rješenje.  

Naručite se za svoj prvi pregled

Vaš prvi pregled u Dentalsanu je besplatan. Napravimo zajedno Vaš plan liječenja.

Imate pitanja za nas?

Nema problema. Pišite nam.

Obratite nam se s povjerenjem

  Protetika

  Nedostatak zuba predstavlja estetski i funkcijski problem, protetskom rehabilitacijom vraćamo izgubljene zube i samopouzdanje!

  Dijagnostika

  Bolesti zuba i usne šupljine mogu se uspješno liječiti ako se dijagnosticiraju na vrijeme. Zakažite svoj termin za besplatan pregled koji uključuje i panoramsku snimku.

  Dentalna estetika

  Estetika je imperativ današnje stomatologije, stoga posebnu pažnju posvećujemo ne samo zdravlju, već i ljepoti vašeg osmijeha.

  Estetska medicina

  Estetska medicina predstavlja novu vrstu medicine i nov način razmišljanja. Nudimo veliki broj neinvazivnih estetskih i anti age tretmana.